09125456950

دمپر هواکش

10 / 10
از 1 کاربر

دمپر هواکش

دمپر هواکش یک وسیله ی کاربردی می باشد که در پشت فن های برقی تعبیه و نصب می شود. این وسیله به دلیل نوع طراحی ای که دارد، بهترین گزینه جهت تنظیم میزان ورود و خروج هوا است. دمپر هواکش در اغلب موارد در پشت هواکش های نمای ساختمان قرار گرفته و با روشن شدن دستگاه پره های آن باز شده و وقتی خاموش می شود این پره ها بسته می شوند. بدین ترتیب به کمک این کالا هم از اتلاف هوای مطبوع درون جلوگیری می گردد و هم مانع از رفت و آمد پرندگان و سایر جانوران به درون یک فضا می شویم. دمپر هواکش در دو نوع دستی(خودکار) و برقی تولید و عرضه می گردد.

دمپر_هواکش 

 

 دمپر هواکش دستی

در کارگاه های صنعتی و کارخانه ها محصولی که بیشتر استفاده می شود، دمپر هواکش دستی است. این کالا یک وسیله ی ‌کاربردی و منحصر به فرد جهت کنترل وارد شدن و یا خارج شدن هوا از محیط های مختلف می باشد. قالب دور تا دور دمپر هواکش دستی از جنس گالوانیزه تعبیه شده و پره های بازشوی داخلی آن از متریال آلومینیوم تولید می شود. علت اینکه جنس داخلی آلومینیومی می باشد، سبک بودن آن است. سبکی پره های داخلی دمپر هواکش دستی موجب باز و بسته شدن آسان آن می شوند.

 دمپر_هواکش

 

 

هر آنچه لازم است درباره دمپر هواکش بدانید

یکی از مهم‌ترین امکاناتی که هر فضایی به آن نیاز دارد، سیستم تهویه هواست. بدون سیستم تهویه مناسب، هوای کهنه همچنان درون فضای خانه یا محل کار باقی می‌ماند و زمینه ایجاد انواع بیماری‌های تنفسی را برای افراد فراهم می‌کند. هرچند سیستم‌های تهویه هوا دارای اجزای مختلفی هستند اما یکی از مهم‌ترین قسمت‌های آن، دمپر هواکش است.

 

دمپر هواکش وسیله‌ای است که معمولاً پشت فن هواکش‌ها نصب می‌شود. این محصول وظیفه کنترل جریان هوا و باز و بسته کردن مسیر آن را در دودکش‌ها یا کانال‌های تهویه هوا بر عهده دارد. درواقع نقش دمپرها دقیقاً مانند شیر آب است که به کمک آن می‌توان مقدار ورود و خروج هوا را کنترل کرد.

 

این ابزار علاوه بر تأثیر زیادی که بر سلامتی افراد می‌گذارد، در مصرف بهینه انرژی نیز بسیار مؤثر است. در واقع دمپرها با بسته شدن خودکار و مسدود کردن مسیر هوا پس از خاموش شدن فن‌ها، مانع از بیرون رفتن هوای تازه از فضای موردنظر می‌شوند. بدین ترتیب در زمستان مانع از ورود هوای سرد و در تابستان مانع از ورود هوای گرم به درون فضای کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و ادارات می‌شوند. این نوع عملکرد همچنین مانع از ورود پرندگان، حشرات موذی و جانوران مختلف به درون فضاهای داخلی منزل و محل کار می‌شود.

 دمپر_هواکش

 

جنس دمپر هواکش از چیست؟

دمپر هواکش را معمولاً از مواد اولیه با جنس‌های مختلفی طراحی و تولید می‌کنند. اینکه از چه نوع موادی برای ساخت این محصول استفاده شود، بستگی به شرایط محیط کار دارد. اما در حالت کلی دمپرها را معمولاً از دو جنس آلومینیوم و ورق گالوانیزه می‌سازند که ویژگی هر کدام را توضیح می‌دهیم.

 

  • دمپر آلومینیومی: دمپر هواکش در حالت کلی از دو قسمت اصلی پره‌ها و قاب یا فریم تشکیل شده‌ است. تمامی اجزای این دمپر از جنس آلومینیوم ساخته شده است که دارای وزن کمی بوده و درعین‌حال از استحکام بسیار مناسبی برخوردار می‌باشد. جنس آلومینیومی این ابزار باعث می‌شود که کاملاً در برابر رطوبت مقاوم بوده و دچار پوسیدگی نشوند. بنابراین می‌توان از آن‌ها حتی در محیط‌های مرطوب نیز استفاده کرد.
  • دمپر گالوانیزه: ورق‌های گالوانیزه به‌کاررفته در ساخت این محصول نیز مقاومت بسیار مناسبی در برابر رطوبت دارند. همچنین این دسته از قیمت مناسب‌تری نسبت به نوع آلومینیومی برخوردارند.

 دمپر_هواکش

 

از دمپر هواکش در چه صنایعی استفاده می‌شود؟

کاربرد دمپرها فقط محدود به خانه‌ها یا ادارات نیست و از آن‌ ها می‌ توان در طیف وسیعی از موقعیت‌ های مختلف استفاده کرد. در واقع در هر محیطی که نیاز به تهویه هوا وجود داشته باشد، می‌ توان از این ابزار کاربردی استفاده کرد. به همین دلیل صنایع زیادی وجود دارند که جزو کاربران همیشگی دمپرها محسوب می‌شوند.

 

ازجمله این صنایع می‌ توان به مواردی مانند صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، کارخانه‌های ذوب‌آهن، صنایع غذایی، داروسازی، کارخانه‌های تولید رنگ و صنایع ساخت مواد شوینده اشاره کرد. همچنین سردخانه‌ها، کارخانه‌ های تولید محصولات پلاستیکی، اتاق‌های ژنراتور در تأسیسات، موتورخانه‌ها و محیط‌های صنعتی تمیز مانند کارخانه‌ های ساخت قطعات الکترونیکی نیز از دمپر برای بهبود شرایط کاری استفاده می‌کنند.

دمپر_هواکش 

 

معرفی انواع دمپر

این محصولات جایگزینی مناسبی برای اینورترها و پره‌های قابل تنظیم خودکار هستند و همان کار را با هزینه کمتری انجام می‌دهند. دمپرها را می‌توان بر اساس ویژگی‌های مختلفی همچون شکل ظاهری و نوع عملکرد به انواع متفاوتی تقسیم کرد که در ادامه به معرفی آن‌ ها می‌پردازیم. انواع دمپر در مدل ها و ابعاد مختلفی، جهت کاربری های گوناگونی تولید و عرضه می شوند.

 دمپر_هواکش

 

انواع دمپر هواکش ازلحاظ نوع عملکرد

دمپر هواکش هر چند ممکن است ساختار یکسان و مشابهی داشته باشند اما عملکرد متفاوتی دارند و در موقعیت‌های مختلفی به کار می‌روند. این ابزار کاربردی علاوه بر تهویه مناسب هوا در ایمنی محیط نیز بسیار مؤثر است و از بروز بسیاری از خطرات جلوگیری می‌کند.

 دمپر_هواکش_صنعتی

 

بالانس دمپر

بالانس دمپر، پشت فن هواکش‌ها نصب می‌شود و در دسته دمپرهای خودکار قرار می‌گیرد. هنگامی‌ که فن هواکش روشن می‌شود، پره‌های این مدل به‌صورت خودکار باز می‌شود و اجازه عبور هوا را می‌دهند. سپس بعداز آنکه فن خاموش شد این پره‌ها نیز بسته شده و مانع از عبور هوا می‌شوند. بدین ترتیب هوای تهویه شده و مطبوع از داخل فضای موردنظر خارج نمی‌شود.

 همچنین هنگام بارش برف و باران، وزش باد و وجود گردوغبار نیز مانع از نفوذ آن‌ها به فضای داخلی خواهد شد. ازآنجایی‌که پره‌های این نوع از دمپرها با نیروی جریان هوا حرکت می‌کنند، باید وزن کمی داشته باشند و به همین دلیل بیشتر از جنس آلومینیوم ساخته می‌شوند.

 

 

تعریف فایر دمپر

این دسته از دمپرها به‌گونه‌ ای ساخته شده‌اند که در مواقع آتش‌سوزی مانع از انتقال آتش و دود به دیگر قسمت‌ های ساختمان یا کارخانه‌ ها شوند. به همین دلیل جنس آن‌ها کاملاً فلزی و از استیل است تا بتوانند در مقابل دماهای بالا مقاومت کرده و همچنان ساختار خود را حفظ کنند.

 در طراحی این دمپر هواکش یک فیوز کنترلی به‌کاررفته است که در مقابل دمای بالاتر از 74 درجه ذوب می‌شود. این فیوز بعد از ذوب شدن با فعال کردن مکانیسمی بر پایه فنر، باعث بسته شدن کامل پره‌های دمپر شده و بدین ترتیب مانع از انتقال و نشت آتش‌سوزی به قسمت‌های دیگر می‌شود.

 

 

دمپر اتوماتیک

این دسته که به دمپر موتوری نیز معروف‌اند، عملیات کنترل و تنظیم جریان هوا را توسط موتورهای الکتریکی انجام می‌دهند. در این دمپرها، موتورهایی الکتریکی پره‌ها را باز و بسته می‌کنند و برخلاف دسته اول این کار توسط فشار هوا انجام نمی‌شود. 

 

دمپر جریان معکوس

در این دسته تیغه‌های دمپر به‌صورت یک‌درمیان برخلاف جریان یکدیگر قرار گرفته‌اند و تنظیم جریان هوا فقط در یک‌ جهت مشخص انجام می‌شود. بنابراین از دمپر جریان معکوس می‌توان فقط در جهت ورود یا فقط در جهت خروج هوا استفاده کرد.

 

 

انواع دمپر هواکش ازلحاظ شکل ظاهری

دمپرها دارای شکل‌های ظاهری مختلفی هستند تا بتوانند انواع نیاز کاربران را پوشش داده و برای محیط‌های متنوع کاربرد داشته باشند. قاب این دمپرها به‌صورت مربعی، دایره‌ای، مستطیلی و دیگر اشکال مختلف طراحی می‌شود و می‌توان از انواع آن‌ها به‌ صورت دستی، مکانیکی و خودکار استفاده کرد. در ادامه برخی از انواع مختلف با اشکال متنوع را معرفی می‌کنیم.

 

 

دمپر هواکش تخت پروانه‌ای

شکل ظاهری این دمپرها به‌صورت دو تیغه بزرگ است که در دو طرف یک لولا قرار گرفته‌اند و توانایی مسدود کردن کامل جریان هوا را دارند. این تیغه‌ها در هنگام باز شدن حالتی شبیه به بال زدن پروانه دارند و علت نام‌گذاری آن‌ها به این اسم نیز به همین دلیل است.

 

 

دمپر هواکش گیوتین

این مدل از دمپرها، ظاهری شبیه به گیوتین دارند و در طیف وسیعی از صنایع و تأسیسات کاربرد دارند. از دمپر هواکش گیوتین در محیط‌هایی استفاده می‌شود که فشار هوا و حجم آن زیاد بوده و نیاز به دمپری قابل‌اعتماد وجود دارد که بتواند با قدرت کامل مانع از عبور هوا شود. در محیط‌های آزمایشگاهی که نیاز به استریل نگاه‌داشتن فضای خاصی وجود دارد، گیوتین بهترین گزینه است.

دمپرها در اشکال مختلف دیگری نیز تولید می‌شوند که ازجمله آن‌ها می‌توان به مواردی مانند دمپر لوور، پره ورودی و تیغه‌ای اشاره کرد.

 

 

مزیت‌های استفاده ‌از دمپر هواکش

یکی از ویژگی‌های برجسته این ابزارها، طول عمر بالای آن‌هاست. دمپر هواکش به‌ندرت دچار خرابی می‌شود و به همین دلیل هزینه تعمیر و نگهداری آن بسیار کم است. این ابزار به‌راحتی نصب می‌شود و نیاز به فضای زیادی ندارد. همچنین با توجه ‌به پوششی که برای فن‌های هواکش ایجاد می‌کند، می‌تواند تأثیر زیادی در زیبایی ظاهری محیط داشته باشد. دیگر مزیت‌های دمپر شامل موارد زیر می‌شوند:

 

  • مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی: دمپرها به‌هیچ‌عنوان پیچیدگی‌ها و دردسرهای محصولات دیگر را ندارند و به همین دلیل قیمت کمی دارند و استفاده ‌از آن‌ها بسیار اقتصادی است.
  • بهترین گزینه برای محیط‌های گلخانه‌ای: در گلخانه‌ها مهم‌ترین موضوع، تهویه مناسب هوا است. ازآنجاکه دمای هوای داخل گلخانه باید در حد مشخصی باشد، با استفاده از دمپر می‌توان در مواقع نیاز مسیر را باز کرده و در هنگام بسته شدن مسیر از عبور هوا جلوگیری کرد.
  • نقش محافظ برای فن‌ها: در بسیاری از مواقع برخورد اجسام مختلف با فن‌ها باعث شکستگی پره‌های آن‌ها و آسیب‌های جدی می‌شود که خسارت‌های مالی زیادی را برجای خواهد گذاشت. درحالی‌که دمپرها، با قرار گرفتن در پشت فن‌ها، باعث محافظت از آن‌ها می‌شوند.
  • کمک به جابه‌جایی هوا بین کانال‌های هوا: علاوه بر جابه‌جایی هوا بین محیط داخل و محیط خارج، دمپرها می‌توانند به جابه‌جایی هوا بین کانال‌های هوا در اتاق‌ها و فضاهای مختلف نیز کمک کنند.
  • قابلیت تحمل انواع شرایط محیطی: دمپرها با توجه ‌به ساختار ساده و محکم خود می‌توانند انواع شرایط محیطی مختلف در طیف‌های دمایی متفاوت با فشار هوای بسیار زیاد یا بسیار کم را تحمل کنند و همچنان کارایی خود را حفظ نمایند.
  • جلوگیری از خاموش شدن فن: در بسیاری از موارد مشاهده می‌شود که در حین بارندگی، نفوذ آب باران به درون فن‌ها باعث خاموش شدن آن‌ها شده است. این در حالی است که استفاده‌ از دمپر با بستن مسیر، مانع از بروز چنین اتفاقی می‌شود.

 

 

خرید تجهیزات تهویه هوا استاندارد

شاید برایتان جالب باشد که بدانید دمپرها کاربردی‌ ترین محصول جهت تهویه هوای محیط به شکلی ایمن هستند. هرچند برای تهویه هوا می‌توان از ابزارهای مختلفی استفاده کرد اما به جرات می‌توان گفت که هیچ‌کدام مانند دمپر عمل نمی‌کنند.

مجموعه بزرگ کارخانه تهران دما با سال‌ها تجربه در زمینهٔ تولید انواع مختلف دمپر هواکش‌، به‌عنوان یکی از نشان‌های تجاری معتبر در این حوزه شناخته می‌شود. کیفیت بالای محصولات ما، مدیون مؤلفه‌هایی همچون خط تولید پیشرفته، دانش به‌ روز، تیم مهندسی مجرب و استفاده ‌از مواد اولیه مرغوب است. اگر قصد خرید انواع محصولات تهویه هوا با کیفیت بالا و مقرون‌ به‌ صرفه را دارید می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و دمپر موردنظر خود را ثبت سفارش کنید.

 

 

ارسال نظر و نظرات ثبت شده